După perioada de restricție în ceea ce privește vizitarea pacienților internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, în contextul numărului mare de afecțiuni respiratorii și gripă, oficiali ai celei mai mari unități sanitare din județ vin cu noi informații! Astfel, ca urmare a adresei Direcției de Sănătate Publică nr.4306/05.03.2019, potrivit căreia în ultimele trei săptămâni activitatea gripală a înregistrat un trend descrescător, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța anunță că începând din 5 martie, este permis accesul vizitatorilor în incinta unității sanitare după un nou program. Astfel, programul de vizită este următorul:
Luni - vineri: 13:30 - 20:00; Sâmbătă: 11:00 - 20:00; Duminică: 11:00 - 20:00; Sărbători Legale: 11:00 - 20:00; Terapie intensivă zilnic: 13:30 - 14:30.
În continuare însă, numărul de vizitatori va fi limitat, fiind permis accesul pentru 1 - 2 vizitatori/pacient.
Reguli de efectuare a vizitei Cei care doresc să își viziteze apropiații, trebuie să știe câteva reguli de bază. Astfel, vizita va fi cât mai scurtă pentru a nu obosi bolnavul; de preferat, se va face de către o singură persoană pentru a evita supraaglomerarea din salon; nu se va sta pe patul pacientului şi nu se vor pune pe patul acestuia haine, genţi, sacoşe etc; pe tot parcursul vizitei, atitudinea trebuie să fie civilizată şi nu se vor crea stări de tensiune; fumatul este strict interzis atât în curtea, cât și în incinta Spitalulului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
REAMINTIM Reamintim că, din 24 ianuarie 2019, s-a interzis accesul vizitatorilor în incinta unității spitalicești! Atunci se anunța că, pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corepunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în spital (ușa rotativă). În același timp, SCJU reamintea pacienților și vizitatorilor că accesul în incinta spitalului se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă), iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe și Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga.
Medicii recomandă prezentarea la specialist la primele semne de boală și evitarea automedicației. Vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirii. De asemenea, se recomandă respectarea cu strictețe normelor de igienă personală, spălarea mâinilor cu apă și săpun.