Viața fără ochelari cu ajutorul oftalmologilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tipul de chirurgie care câștigă din ce în ce mai mult teren!

Viața fără ochelari cu ajutorul oftalmologilor!

Sănătate 02 Iunie 2016 / 17:18 3680 accesări

Dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog, specialist în chirurgia refractivă și chirurgia cataractei: „Nu orice pacient poate să beneficieze de o asemenea operație (...)“

Dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog, specialist în chirurgia refractivă și chirurgia cataractei: „Nu orice pacient poate să beneficieze de o asemenea operație (...)“

Dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog în cadrul Spitalului „Mrini“

Dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog în cadrul Spitalului „Mrini“

Ca multe alte specialități în medicină, și oftalmologia cunoaște o dezvoltare impresionantă, de la an la an. Cine s-ar fi gândit în urmă cu câțiva ani, de exemplu, că și în România persoanele care poartă ochelari ar putea să scape de această ”povară” doar cu o simplă intervenție și cu o recuperare rapidă? Datorită tehnologiei specifice pe care o achiziționează marile clinici, chirurgia refractivă, adică operația care, prin diferite metode, corectează dioptriile, câștigă tot mai mult teren. Mai exact, chirurgia refractivă reprezintă o metodă modernă prin care persoanele cu vicii de refracție (miopie, hipermetropie și astigmatism) pot scăpa de dependența de ochelari de vedere prin reducere de dioptrii. Și constănțenii cu probleme ale vederii au șansa să beneficieze de o asemenea operație în orașul în care locuiesc. Spitalul Privat de Oftalmologie ”Mrini”, situat pe str. Adamclisi nr. 1C, zona Tomis 3, acoperă o gamă largă de servicii medicale, printre care și chirurgia refractivă. Specialiștii spitalului garantează pacienților că operația se efectuează doar după ce sunt făcute toate investigațiile care se impun, astfel încât să se asigure că sunt îndeplinite toate condițiile pentru intervenție.

NU ORICINE POATE FI OPERAT

Și asta pentru că, explică specialiștii ”Mrini”, nu orice pacient poate fi operat. ”Nu orice pacient poate să beneficieze de o asemenea operație, așa că îi supunem pe toți la toate investigațiile, care sunt foarte riguroase. Da, refuzăm și pacienți pentru că nu sunt apți pentru chirurgia refractivă. Trebuie respectați anumiți parametri. De exemplu, cei cu corneea foarte subțire nu pot fi operați. Sunt afecțiuni ale corneei care ne împiedică să efectuăm acest act chirurgical; este factorul limitativ major în acest tip de chirurgie. Mai bine să porți ochelari bine dați decât să fii supus unei intervenții refractive proaste”, a explicat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog, specialist în chirurgia refractivă și chirurgia cataractei. La rândul său, dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog în cadrul Spitalului „Mrini“, a spus că „această chirurgie refractivă are două ramuri mari: chirurgie refractivă care se adresează corneei și chirurgie refractivă care se adresează cristalinului, în funcție de vârsta pacientului, de viciul de refracție”. ”În funcție de doleanța pacientului, alegem una sau alta dintre cele două metode. Însă sunt pacienți tineri pentru care indicația principală ar fi chirurgia refractivă la nivelul corneei, care, datorită caracteristicilor corneene, ne limitează să alegem una sau alta dintre tehnici. Ei nu pot fi supuși unei anumite tehnici. Alegerea metodei ține foarte mult de structura ochiului pacientului. Structura oculară este cea care dictează o anumită metodă, așa că nu orice pacient este perfect pentru chirurgia refractivă”, a adăugat medicul. Cei interesați trebuie să știe că prin chirurgia refractivă se poate corecta orice dioptrie, iar Spitalul Privat ”Mrini” deține tehnologia de vârf și la acest capitol. Dar asta nu înseamnă că prețurile stabilite pentru chirurgia refractivă sunt uriașe, dimpotrivă, sunt cele mai mici prețuri din Europa, asigură specialiștii ”Mrini”. Pentru mai multe detalii despre chirurgia refractivă puteți accesa și link-ul http://mrini.ro/ro/viciile-de-refractie/chirurgie-refractiva/.



12