Vine Paștele! Atenție de unde vă cumpărați carnea de miel!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Încep controalele

Vine Paștele! Atenție de unde vă cumpărați carnea de miel!

Social 29 Martie 2017 / 16:50 2281 accesări

Masa de Paşte nu e completă fără o friptură de miel, suculentă şi plină de savoare, alături de care mai punem o bucată de drob sau pască. Alții preferă carnea de curcan sau pui. Indiferent de situație, autoritățile atrag atenția cetățenilor să fie atenți de unde își fac cumpărăturile pentru masa de Paște. Ca să fie siguri că în piețe se comercializează într-adevăr miei şi nu animale care lătrau înainte de tăiere, în perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor pascale, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța va desfășura acțiuni de control igienico-sanitare în carmangerii, laboratoare de cofetărie și patiserie, unități de desfacere, unități de alimentație publică și hoteluri. Vor fi verificate, printre altele, existența apei curente și a apei calde în unități, existența spațiilor frigorifice/existența termometrelor, existența echipamentului de protecție al angajaților și dacă personalul angajat poartă echipament de protecție corect și complet, adecvat muncii prestate. În caz contrar, pentru toate neconcordanțele constatate se vor aplica sancțiuni conform legii.

UNDE SE POT TĂIA MIEI

Acțiuni de control vor fi derulate și de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară, prin Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, care va intensifica acțiunile de supraveghere sanitară veterinară asupra modului în care se produc, transportă și valorifică alimentele. Astfel, în baza unui program stabilit de conducerea DSVSA Constanța, vor fi verificate toate piețele agroalimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare și de alimentație publică. La solicitarea primăriilor și fermierilor de ovine s-a stabilit amenajarea a trei spații temporare, în Constanța, Cernavodă și Albești, în care să fie asigurate condițiile de igienă pentru tăierea și prelucrarea primară a mieilor și iezilor, sub supraveghere și control sanitar veterinar. Autoritățile mai spun că, în perioada sărbătorilor pascale, se asigură permanenţa în cadrul serviciului de preluare sesizări la telefonul 0241/550550 şi o echipă de control în cazul apariţiei unor solicitări sau evenimente deosebite.



12