Oamenii de ştiinţă afirmă că ciocolata şi vinul roşu au capacitatea de a preveni o afecţiune gravă, precum diabetul. Substanţele pe care ele le conţin au un efect profilactic, apărând corpul de diabetul de tip 2. Ciocolata neagră, fructele de pădure şi vinul roşu conţin flavonoide, care ajută în lupta cu diabetul, scrie Fox News. Profesorul Aedin Cassidy este cel care a condus studiul realizat de echipa de la Universitatea East Anglia din Norwich, Marea Britanie. “Micile schimbări într-o dietă normală pot avea efecte semnificative asupra eforturilor de prevenţie”, a declarat acesta. Cei care mănâncă fructe de pădure zilnic îşi pot controla mai bine glicemia şi pot preveni apariţia unui infarct miocardic, mai susţin experţii. În cadrul studiului au fost monitorizate 2.000 de femei a căror alimentaţie a fost urmărită, fiind făcute ulterior şi teste de sânge. Acestea au arătat că flavonoidele pot regla nivelul insulinei în corpul nostru şi ajută la prevenirea inflamaţiei cronice.