Vinuri de toate soiurile, la Târgul de Crăciun

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cadouri La Pavilionul Expoziţional

Vinuri de toate soiurile, la Târgul de Crăciun

Justiție 18 Decembrie 2009 / 00:00 780 accesări

Pavilionul Expoziţional, situat la intrare în staţiunea Mamaia, lângă Hotel Malibu, găzduieşte, până duminică, 20 decembrie, prima ediţie a Târgului de Crăciun organizat de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC). La această ediţie, printre produsele prezentate se numără şi diverse soiuri de vinuri care vin să completeze masa de sărbători. Printre producătorii de vinuri veniţi la târg se numără şi SC Rovit SA, din Valea Călugărească. Directorul de vânzări al societăţii, Marian Achim, a declarat că specifice pentru podgoria din Valea Călugărească sunt vinurile roşii, însă nici cele albe nu sunt neglijate. „Gama cea mai mare de vinuri este cea de aur, unde raportul preţ-calitate e cel mai bun, o sticlă de vin având un preţ de 10 lei. Din această gamă fac parte trei soiuri seci: Fetească albă, Sauvignon blanc şi Riesling. Mai sunt şi alte tipuri de vinuri albe: Fetească regală demisec şi Muscat otonel demidulce. Din vinurile roşii întâlnim Cabernet sauvignon, Pinot noir şi Fetească neagră, toate seci, şi Merlot rose demidulce, toate la preţuri de producător”, a declarat directorul de vânzări al firmei, adăugând că societatea a încercat să vină cu produse pentru toate buzunarele. Pe lângă vinuri, la standul de la târg sunt prezentate şi spirtoase 100% naturale: rachiu din mere, palincă din mere şi vinars. Un vin care rar mai este găsit pe mesele cetăţenilor este vinul pelin. “Vinul pelin reprezintă o băutură cu macerare din plante dintre care pelin, floare de soc şi felii de măr. Vinul pelin e realizat după o reţetă a firmei. E un vin dulce dar, la final, se simte puţin amar. Nu prea se mai fabrică acest tip de vin, exceptând Valea Călugărească şi o firmă din Constanţa”, a mai spus Marian Achim.



12