Vioara lui Enescu și a lui Yehudi Menuhin, în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vioara lui Enescu și a lui Yehudi Menuhin, în România

Cultură 13 Ianuarie 2016 / 18:21 1525 accesări
La ediția din 2007 a Concursului Internaţional „George Enescu”, Vlad Stănculeasa a fost distins cu Premiul „Enescu”

La ediția din 2007 a Concursului Internaţional „George Enescu”, Vlad Stănculeasa a fost distins cu Premiul „Enescu”

Vioara „Sanctus Serafin” din anul 1739, pe care George Enescu a cumpărat-o pe când era student la Viena, oferindu-i-o, spre sfârșitul vieții, discipolului său, Yehudi Menuhin, se va auzi la București. Ea va fi mânuită de tânărul violonist Vlad Stănculeasa, concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Goteborg, care va susţine pe 20 ianuarie, de la ora 19.00, un concert alături de Orchestra de Cameră Radio, la Sala Radio din Bucureşti. Muzicianul va fi și solist şi dirijor, în cadrul concertului cu lucrări din creația compozitorilor: Johann Sebastian Bach şi Antonin Dvorak. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live, pe radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro.

La ediția din 2007 a Concursului Internaţional „George Enescu”, Vlad Stănculeasa a fost distins cu Premiul „Enescu” pentru interpretarea lucrării „Impresii din copilărie”. Înainte să fie concertmaestru la Goteborg, Suedia, Vlad Stănculeasa a fost concertmaestru invitat la Orchestra de Cameră din Basel. Românul este solist al Cameratei Lysy. El a concertat pe scene de renume, precum Victoria Hall din Geneva şi Casino din Berna. În calitate de solist, el a concertat alături de Orchestra de Cameră din Lausanne, Orchestra Simfonică din Goteborg, Orchestra de Cameră din Basel, Filarmonica "George Enescu" - Bucureşti.

Cariera artistică internațională a violonistului a început prin primirea unei burse de studii la Academia de Muzică „Menuhin” din Gstaad, unde a studiat cu Alberto Lysy şi Liviu Prunaru. După aceea a urmat cursurile Conservatorului din Lausanne.

Citește și:

Tudor Gheorghe a adus „Serenada din trecut”, la malul mării



12