”Hrana vie” este la mare căutare în ultima perioadă. În ce constă această dietă? În consumarea alimentelor în starea lor naturală, fără a fi gătite (sau încălzite peste temperatura de 45 grade C). Este vorba în principal de legume, fructe și semințe, cereale ...
Consumul de nuci scade colesterolul ”rău” (LDL) - este concluzia la care au ajuns unii cercetători. Astfel, includerea nucilor în regimul alimentar ar permite scăderea colesterolului, potrivit unui studiu american realizat pe un eșantion de persoane cu risc de diabet, publicat în revista ...
Prazul îl găsim în mai toate lunile anului, în cele mai multe magazine alimentare. Nu este o legumă scumpă, așa că trebuie să profităm, mai ales că are o serie de minerale și vitamine. În compoziția prazului găsim: proteine, glucide, lipide, glucoză, fructoză, zaharoză, grăsimi ...
Luna octombrie miroase a toamnă și fructele-vedetă ale acestei luni sunt gutuile, fructe aromate, considerate ”merele de aur” ale toamnei. Pline de vitamine și minerale, ele alungă primele simptome de răceală, fortifică organismul și acționează ca un puternic antioxidant. Proaspete sau ...