De-a lungul timpului, în zona dintre Dunăre şi Marea Neagră s-au stabilit diferite populaţii unite prin dorinţa de a convieţui paşnic şi de a supravieţui tuturor vicisitudinilor istoriei vremii. S-a format, astfel, o cultură aparte, caracterizată prin împletirea notelor specifice fiecărei etnii cu elementele majorităţii româneşti. Dobrogea a devenit, în timp, o emblemă a toleranţei, un spaţiu în care aromânii, tătarii, evreii, bulgarii, armenii, lipovenii, grecii, turcii sau ţiganii trăiesc laolaltă, cultivându-şi în pace tradiţiile. Tocmai datorită acestui motiv, Dobrogea este un spaţiu european multi-etnic, exemplificat drept etalon de armonie de către numeroşi lideri mondiali ai minorităţilor amintite.
În efortul de a evidenţia frumuseţea, armonia şi diversitatea culturală a întregului spaţiu dobrogean, Neptun TV s-a decis să demonstreze că promovarea valorilor autohtone poate fi nu doar utilă, ci şi foarte incitantă pentru publicul telespectator. Astfel, cele mai frumoase obiceiuri, tradiţii şi valori specifice etniilor din zonă vor fi difuzate prin intermediul emisiunii intitulată sugestiv... „Voie bună tuturor”, în fiecare weekend: sâmbătă, de la 20.30 şi, în reluare, duminică, de la ora 16.30. Emisiunea este prezentată de apreciata realizatoare Gabriela Bădilă şi îndrăgitul solist Aurelian Temişan!
„Unim toate etniile din Dobrogea într-un spectacol de cântec, dans şi bună-dispoziţie. Emisiunea a debutat de Revelion cu un program de sărbătoare la care au participat aromâni, greci şi români. În fiecare ediţie sunt invitate două etnii care se vor întrece prin frumuseţea obiceiurilor, tradiţiilor, cântecelor, dansurilor sau a preparatelor culinare specifice. Un fapt de senzaţie îl constituie şi „provocarea”, momentul în care echipele vor interpreta o strofă şi un refren din repertoriul „adversarilor””, ne-a precizat Gabriela Bădilă, căreia îi revine meritul realizării incitantei emisiuni. Prima ediţie din an a fost dedicată sărbătorii de Sfântul Ion, iar cei care s-au întrecut în cântece, dansuri şi specialităţi culinare au fost cunoscuţii solişti Ionuţ Galani, din partea grecilor şi Ion Amititeloaie, din partea românilor, însoţiţi de câte o echipă.
„Fac naveta spre Constanţa, pentru că îmi face plăcere să prezint, din nou, o astfel de emisiune captivantă, alături de Gabriela Bădilă. Am misiunea delicată de a „înăbuşi războiul” dintre minorităţile din Dobrogea! Este pe cât de „grea”, pe atât de plăcută, pentru că iau contact cu culturi muzicale pe care nu le ştiam, întrucât nu locuiesc în Dobrogea. Este o bucurie să constat că fiecare echipă vine cu note specifice cu care îi surprinde plăcut pe ceilalţi”, a declarat Aurelian Temişan. „Oamenii, atât cât trăiesc unii lângă ceilalţi, indiferent de cultura sau etnia cu care s-au născut, trebuie să poată să convieţuiască fără niciun fel de problemă, iar în Dobrogea, aceasta este o realitate. Din păcate, tineretul actual nu se mai apleacă asupra tradiţiilor şi este păcat. Identitatea culturală este foarte importantă, pentru că ne ajută nu doar să ştim cine ne-au fost strămoşii, ci mai ales cine suntem, ca să ştim cine vom fi mâine!”, a adăugat artistul referindu-se la conştientizarea importanţei identităţilor culturale şi a toleranţei din mesajul pe care realizatorii vor să îl transmită cu profesionalism şi... voie bună, telespectatorilor.
Pentru că în această săptămână se sărbătoreşte Revelionul pe rit vechi, lipovenii din Constanţa şi Sarichioi-Tulcea vor încânta telespectatorii cu dansuri şi cântece ruseşti, iar basarabenii vor stârni pofte cu delicioasele lor preparate culinare: răcitura de peşte, colţunaşii, salatele de peşte sau ştiuca umplută. Toate acestea vor fi „condimentate” cu glume şi momente de umor, iar cei de acasă îşi pot „încuraja” echipa favorită prin mesaje la 1320 sau doar pentru a câştiga un produs de îmbrăcăminte din blană.