Fostul preşedinte al R.Moldova Vladimir Voronin a cheltuit în opt ani, pe parcursul celor două mandate, 27 de milioane de lei moldoveneşti (1,5 milioane de euro) pentru deplasările cu avionul. În primii ani de guvernare, Vladimir Voronin, a folosit avionul dăruit de Rusia, de tip Yak 40, care între timp s-a stricat, preşedinţia fiind nevoită să închirieze avioane de la alte companii. Potrivit legii, în cazul deplasării peste hotare, preşedintele beneficiază de rută specială de zbor. Deşi în R.Moldova există şapte companii care prestează astfel de servicii, preşedinţia a ales compania Nobil-Air, dar fără a organiza o licitaţie publică. Potrivit presei, Vladimir Voronin a zburat cu Nobil-Air în nouă din 14 deplasări efectuate în străinatate în 2007, iar în 2008 în nouă din zece deplasări. Potrivit datelor publicate de Guvern la solicitarea Pro TV Chişinău, în această perioadă cheltuielile cu deplasările delegaţiilor prezidenţiale s-au dublat. Astfel, în 2002, din bugetul statului s-au alocat pentru zborurile preşedentului circa două milioane de lei (115.000 de euro), iar în 2007, în contul Nobil-Air, au ajuns circa cinci milioane de lei (288.000 de euro), iar în 2008 aproape 4,5 milioane de lei (259.000 de euro). Potrivit documentelor prezentate de Executiv, Vladimir Voronin prefera să zboare cu o cursă charter şi în vacanţă, dar din acte nu reiese clar dacă aceşti bani au fost achitaţi de fostul preşedinte din bugetul personal sau din bugetul statului. În total, în opt ani de guvernare, pentru zborurile preşedintelui Voronin s-au plătit din buget circa 27 de milioane de lei (1,5 milioane de euro).
Vladimir Voronin şi soţia sa, Taisia, au returnat paşapoartele diplomatice pe care le deţineau ilegal. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Valeriu Turea, a declarat că zece persoane din lista celor 28 de foşti oficiali care deţineau ilegal paşapoarte diplomatice, prezentată în urmă cu câteva săptămâni, le-au returnat. Primul care a prezentat documentul la MAEIE este fostul procuror general Valeriu Gurbulea, urmat de fostul ministru al Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului Vladimir Baldovici, soţul fostului premier Zinaida Greceanîi, Alexei Greceanîi, şi ambasadorul R. Moldova în Turcia, Sergiu Stati şi soţia sa, Larisa Stati. Ultimii care au predat documentele deţinute ilegal au fost Vladimir Voronin şi soţia sa, Taisia. Personalul MAEIE nu a precizat dacă Vladimir Voronin a returnat toate paşapoartele pe care le deţinea ilegal. Anterior, ministrul Afacerilor Externe, Iurie Leancă, declarase că Vladimir Voronin şi soţia sa deţin ilegal mai multe paşapoarte diplomatice, inclusiv unele cu termenul expirat.
Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC) a anunţat că deschide un dosar penal pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, în legătură cu afacerile fiului fostului preşedinte moldovean Vladimir Voronin. Oleg Voronin a ajuns în atenţia ofiţerilor după ce ziarul „Timpul” a publicat un articol în care afirma că, într-un an, Oleg Voronin a cheltuit în străinătate mai mult de 60 de milioane de lei, în timp ce veniturile sale în perioada respectivă erau de maxim patru milioane de lei. Centrul Anticorupţie nu a explicat de ce nu s-a autosesizat până în prezent, în condiţiile în care legea prevede ca orice tranzacţie mai mare de 500.000 de lei trebuie automat verificată. Oleg Voronin a negat toate acuzaţiile.