Vrei o minivacanţă liniştită pe litoral? Ascultă-i pe pompieri!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vrei o minivacanţă liniştită pe litoral? Ascultă-i pe pompieri!

Eveniment 25 Mai 2018 / 19:14 492 accesări

Este din nou mini-vacanță, iar românii se vor îmbulzi spre litoral cu mic, cu mare. Pentru că au avut de furcă, în repetate rânduri, cu turiștii, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au câteva recomandări pentru aceștia. „În perioada minivacanţei de Rusalii ne aşteptăm la o afluenţă mare de public către zona litoralului românesc şi chiar către zonele cu verdeață din jurul localităților urbane şi locurile de agrement organizate în aer liber“, se arată într-un comunicat de presă. Pentru a avea un concediu liniştit, fără evenimente negative, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa recomandă turiştilor câteva reguli şi măsuri de prevenire:

- în spaţiile de cazare nu utilizați consumatori electrici improvizaţi sau care prezintă defecțiuni şi nu lăsați sub tensiune aparatura electrică nesupravegheată;

- în cazul izbucnirii unui incendiu în spaţiile de cazare, urmaţi instrucţiunile din planul de evacuare afişat în fiecare cameră şi pe holurile de acces corespunzătoare fiecărui etaj. Utilizaţi doar scările pentru evacuare. Nu folosiţi lifturile pentru că acestea se pot bloca. În cazul în care coridorul sau scările sunt impracticabile din cauza fumului, rămâneţi în cameră, ţineţi uşa închisă şi etanşaţi rosturile cu prosoape ori cearceafuri umede. Ieşiţi la geam sau pe balcon şi solicitaţi ajutor. Dacă nici acest lucru nu este posibil, sunaţi la 112 şi comunicaţi poziţia dumneavoastră în clădire.

În cazul în care vă aflaţi cazaţi în campinguri:

- nu amplasaţi corturile decât în spaţiile special destinate şi respectaţi regulile de prevenire a incendiilor afişate;

- atunci când faceţi focul în spaţiile special amenajate, supravegheaţi permanent arderea. La plecare stingeţi focul şi asiguraţi-vă că acesta a fost stins complet;

- nu aruncaţi resturi de ţigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegataţia uscată sau alte materiale combustibile;

- nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice pentru alimentarea receptorilor electrici;

- anuntaţi în cel mai scurt timp incendiile pe care le observaţi la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Persoanele fizice şi juridice sunt obligate, prin lege, să respecte în orice împrejurare normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi să nu primejduiască, prin deciziile şi faptele lor, viaţa şi mediul.



12