Vrei să ai un creier tânăr? Dansează!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vrei să ai un creier tânăr? Dansează!

Lifestyle 09 Octombrie 2017 / 08:15 3447 accesări

Dansul poate fi un hobby ritmat ce te provoacă să-ți depășești limitele și te ajută să te cunoști mai bine. Dansul înseamnă ritm, mișcare, intrare în armonie cu ceilalți dimprejur. Nu există societate umană care să nu cunoască această formă de a intra în armonie cu ceilalți. Şi tot dansul este unul dintre cele mai bune mijloace de a ne proteja creierul de efectele trecerii timpului. Are efecte minunate în prevenirea demenței senile și nu mai vorbim de efectele sale de fitness corporal!

Dansul e și un semn de tinerețe. Sau măcar putem păcăli percepția când dansăm. Bărbații de 30 și 40 de ani care dansau pe un ring au fost evaluați ca fiind mai tineri decât vârsta lor biologică reală de către doamnele care îi priveau. Desigur, este important cum te miști. Sunt oameni inhibați pe ringul de dans, oameni pentru care a mișca din corp în ritmul muzicii e ceva stresant, enervant și anxiogen.

Dar toate experimentele arată că, dacă vrei să atragi un partener (sau parteneră), e cazul să înveți să dansezi. Nu trebuie să fii la fel de bun ca cei din Dirty Dancing, dar cât de cât: să se vadă că îți place și că te simți relaxat. Până la urmă, despre relaxare e vorba. Pentru că dansul are efecte terapeutice minunate, e dătător de endorfine și lubrifiant social, potrivit site-ului www.psychologies.ro.

Dansul e mai mult decât un sport sau un hobby. E muzicalitate, endorfine la pătrat. Muzica pe care o alegem ca fundal al mișcărilor noastre spune multe despre personalitatea noastră.

Dansul poate exprima extrem de multe emoții: dragostea sexuală, curtarea partenerei, poate exprima melancolia și idealismul (baletul), prietenia, agresivitatea sau caracterul războinic (la triburile peloponeziene dansul războinic are un rafinament extraordinar, fiecare gest și element al coregrafiei este atent făcut pentru a exprima ceva), dansul poate exprima relaxarea și voia bună. Dansul e o formă de rugăciune (dansatoarele hinduse erau antrenate de mici fetițe să învețe gesturile elegante care invocau bunătatea zeilor).

Azi, dansul e o formă de relaxare în sine și practicarea sa a fost dovedită clinic drept o bună apărare în calea îmbătrânirii cerebrale. Așadar, dacă vreți să aveți un creier tânăr, dansați!

Taguri articol


12