La Casa de Cultură a Sindicatelor, săptămâna a debutat cu o pledoarie pentru bucuriile spirituale, cu un îndemn de a preţui clipa şi a trăi „Vremea nemâniei”. Prezentat pentru a doua oară la Constanţa, luni, la cererea insistentă a publicului, după succesul imens din toamna lui 2011, spectacolul, „Vremea nemâniei” s-a constituit într-un omagiu adus celor mai frumoase sentimente, dar şi regretatului poet basarabean Grigore Vieru (14 februarie 1935-18 ianuarie 2009), bun prieten al lui Tudor Gheorghe.
„MIE ÎMI CÂNTĂ POEZIA” Poeziile lui Vieru, cântate sau rostite cu talent actoricesc incontestabil de către inegalabilul „menestrel la curţile dorului”, au emoţionat până la lacrimi, maestrul rugându-i pe spectatori să fie atenţi la muzicalitatea versurilor, urmându-i exemplu. „Cuvintele sunt cele care contează. Eu nu ştiu să scriu muzică, mie îmi cântă poezia”, a spus Tudor Gheorghe, care a făcut o misiune din a promova, în fiecare spectacol pe care îl susţine, valorile perene ale culturii naţionale.
Acompaniat de orchestra „Arcadia”, sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, spectacolul a avut efectul unei terapii cu efect îndelungat, menită să combată urâţenia cotidiană şi vulgaritatea de pe stradă sau de pe micile ecrane.
„Vreau să plecaţi cu o stare de bine, de frumuseţe. Aceste poezii v-au dat o stare de imponderabilitate”, a spus Tudor Gheorghe, propunându-le constănţenilor să cânte împreună. El a glumit spunând că, în cadrul turneului naţional pe care îl susţine cu „Vremea nemâniei”, şi-a propus să facă un clasament pentru a descoperi cel mai... muzical public.
OMAGIU LUI CARAGIALE Tudor Gheorghe va reveni în toamnă, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, cu un spectacol nou-nouţ dedicat genialului dramaturg I.L. Caragiale (1952-1912), pentru că anul acesta se împlineşte un veac de la trecerea sa în eternitate şi 169 de ani de la naşterea sa.