Warren Buffett: Greșeli facute de părinții atunci când îi învață pe copii despre bani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Warren Buffett: Greșeli facute de părinții atunci când îi învață pe copii despre bani

Economie 02 Decembrie 2020 / 08:54 1299 accesări
Sursa foto : pexels.com

Sursa foto : pexels.com

Dacă există o persoană care înțelege importanța învățării copiilor despre responsabilitatea financiară, este Warren Buffett.

Înainte de a deveni CEO al Berkshire Hathaway, legendarul investitor a început o mână de mici afaceri - începând cu vârsta de șase ani, când a cumpărat un pachet de șase Coca-Cola pentru 25 de cenți și a vândut fiecare cutie pentru 5 cenți. De asemenea, a vândut reviste și gumă din ușă în ușă.

„Tatăl meu a fost cea mai mare inspirație a mea”, a spus Buffett într-un interviu acordat CNBC în 2013. „Ceea ce am învățat la o vârstă fragedă de la el a fost să am obiceiurile corecte devreme. Economiile au fost o lecție importantă pe care mi-a dat-o. ”

Cu căt mai devreme, cu atăt mai bine

Da, ai citit bine: Preșcolar. În sprijinul ideeilui Buffett, cercetătorii au observat că 80% din creșterea creierului nostru are loc până la vârsta de 3 ani.

Un studiu de la Universitatea Cambridge a constatat că copiii sunt deja capabili să înțeleagă concepte de bază despre bani între 3 și 4 ani. Și până la vârsta de 7 ani, conceptele de bază referitoare la comportamentele financiare viitoare se vor fi dezvoltat de obicei.

1. Cum să fii gândeștiflexibil

Scopul acestei lecții este de a vă încuraja copiii să nu renunțe doar pentru că ceva nu funcționează prima dată. Capacitatea de a gândi creativ va fi utilă atunci când vor întâmpina provocări financiare viitoare.

Idei de activitate:

  • Mergeți cu copiii la un muzeu de artă și discutați despre diferitele stiluri ale fiecărei picturi. Apoi, invitați-i să picteze ceva al lor. Puneți-i să creeze diferite instrumente - în afară de pensulă - care pot fi folosite (de exemplu, bureți, tampoane de bumbac, degete).
  • Transformă-ți gunoiul în comoară provocându-i pe copiii tăi să vină cu noi utilizări pentru lucrurile vechi din casă (de exemplu, capacele pentru sticle se pot dubla ca piese de damă, o cutie goală de cereale poate fi transformată într-un suport pentru magazie). Acest lucru îi va ajuta să îi învețe cum să gândească critic, să economisească bani și să ajute mediul în același timp.

2. Cum să începi să economiseștibani

După cum a spus Ben Franklin odată: „Un bănuț salvat este un bănuț câștigat”. Pentru a vă ajuta copiii să învețe să-și gestioneze banii, este important să înțeleagă diferența dintre dorințe și nevoi.

Idei de activitate:

  • Dă fiecăruia dintre copiii tăi două borcane cu bani: unul pentru economii și unul pentru cheltuieli. De fiecare dată când primesc bani (de exemplu, ca și cadou, bursă de studii, pentru diverse task-uri), vorbiți-le despre modul în care doresc să împartă banii între economii și cheltuieli.
  • Puneți-vă copiii să facă o listă sau să creeze un colaj din fotografii din reviste cu cinci până la 10 lucruri pe care ar dori să le cumpere. Apoi, parcurgeți fiecare articol cu ​​ele și marcați dacă este o dorință sau o nevoie (de exemplu, o jucărie nouă este o dorință, în timp ce un rucsac nou este o nevoie.)

3. Cum se face diferența între preț și valoare

Cu toții am fost vinovați că am plătit mai mulți bani pentru o marcă de pantofi sau gadget interesantă, când am fi putut obține un articol similar care să fie la fel de bun la un preț mai mic.

Ideea din spatele acestei lecții este de a ajuta copiii să înțeleagă diferitele moduri în care agenții de publicitate ne determină să le cumpărăm serviciile sau produsele, precum și cum să spunem ce este și ce nu merită să plătim.

Idei de activitate:

  • Faceți o listă de articole de care aveți nevoie la supermarket, apoi verificați fluturașii, ziarele și site-urile web împreună cu copiii dvs. pentru articolele de pe listă care ar putea fi la vânzare. Comparați aceste prețuri și vedeți care magazin oferă cea mai bună ofertă pentru un anumit produs.
  • Luați o revistă împreună cu copiii dvs. și alegeți un anunț de evaluat. Întrebați-i: Ce se vinde? Ce mesaj încearcă să transmită anunțul? Ce le atrage atenția în anunț? Cum îi face să se simtă anunțul? Cum încearcă să-i convingă să cumpere produsul?

4. Cum să luați decizii bune

Cheia pentru a lua decizii inteligente este să vă gândiți la modul în care diferitele alegeri pot avea impact asupra rezultatelor viitoare.

Idei de activitate:

  • Buffett sugerează modelarea abilităților de luare a deciziilor și discutarea copiilor despre deciziile pe care le luați, precum și despre orice efect de domino rezultat pe care l-ar putea avea. De exemplu: „Vrem să cumpărăm un televizor nou, dar aerulcondiționat alnostru este defect și trebuie să economisim bani pentru a-l repara. Dacă nu o facem, va fi prea cald în casă când va veni vara. Odată ce aerul condiționat este reparat, ne putem gândi să cumpărăm televizorul."



12