West Nile continuă să omoare la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Avem cele mai multe cazuri din ţară

West Nile continuă să omoare la Constanţa

Eveniment 16 Septembrie 2010 / 00:00 657 accesări

West Nile continuă să omoare la Constanţa. Potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ), ieri dimineaţă a fost confirmat un alt caz de West Nile. Afecţiunea a fost depistată la o femeie de 60 de ani, din Mangalia, care a decedat pe 14 septembrie, în jurul orei 8,00. „Ieri au venit şi probele de laborator în cazul său, care au arătat prezenţa virusului West Nile. Pacienta a avut o serie de boli asociate, de la hipertensiune arterială, accident vascular cerebral şi până la sechele ale unui infarct miocardic, astfel că medicii au avut de-a face cu un organism tarat”, a declarat directorul executiv al DSPJ, dr. Constantin Dina.

PATRU DECESE. Ministerul Sănătăţii (MS) a informat, ieri, că, la nivel naţional, numărul deceselor ca urmare a virusului West Nile a ajuns la patru, trei fiind semnalate numai în judeţul nostru. Totodată, încă patru cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost confirmate în România, potrivit datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino. Astfel, numărul cazurilor de West Nile confirmate se ridică în prezent la 38. Cele patru cazuri confirmate cu infecţia West Nile au fost în judeţele Sibiu, Constanţa, Mureş şi Alba. Până în prezent, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu West Nile au fost înregistrate în judeţul Constanţa, respectiv opt şi în Bucureşti - şapte. Virusul a mai fost confirmat şi în Ialomiţa, la patru persoane, Sibiu, Mureş şi Iaşi la câte trei persoane, în Alba s-au înregistrat două cazuri, în Dolj, Buzău, Cluj, Galaţi, Teleorman, Mehedinţi, Călăraşi şi Vrancea câte un caz.

RECOMANDĂRILE, MENŢINUTE. Recomandările specialiştilor sunt menţinute, mai ales în contextul anunţatei încălziri din zilele ce urmează. Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută. “În cazul în care o persoană prezintă febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare, sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, persoana să se prezinte de urgenţă la medic”, recomandă dr. Dina. Infecţia West Nile apare la populaţia adultă şi poate avea efecte grave în cazul persoanelor predispuse la îmbolnăviri, având alte boli asociate (copiii trec, de regulă, neobservat peste infectarea cu virusul West Nile).



12