Zaharina, inhibitor al cancerului?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zaharina, inhibitor al cancerului?!

Sănătate 26 Martie 2015 / 00:00 916 accesări

Un studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din Florida și publicat marți arată că zaharina ar putea fi un redutabil inhibitor al celulelor canceroase. După ce, ani de zile, îndulcitorul artificial fusese legat de apariția cancerului, acum, efectul acestuia asupra organismului ar putea fi exact contrar. Studiul relevă că zaharina are capacitatea de a inhiba o enzimă prezentă în multe tipuri de cancer, care face ca celulele tumorale să supraviețuiască și să intre în metastază, explică Robert MacKenna, profesor de biochimie și biologie moleculară al Facultății de Medicină a UF.

            Cercetătorii cred că zaharina ar putea astfel contribui la dezvoltarea de medicamente care să ducă la tratarea cancerelor mai agresive care afectează sânii, ficatul, prostata, rinichii sau pancreasul.

Taguri articol


12