Zeci de mii de euro, pentru o... groapă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Vectra, unde-i casa mea?” Ţeapă imobiliară istorică

Zeci de mii de euro, pentru o... groapă

Eveniment 09 Noiembrie 2012 / 00:00 1421 accesări

Orice s-ar spune, România este, într-adevăr, ţara tuturor posibilităţilor. Visul american este minciună faţă de posibilităţile nelimitate de îmbogăţire care există în ţara noastră pentru cei care nu au scrupule. O dovedeşte, cu prisosinţă, povestea Grupului de firme Vectra din Constanţa, din care fac parte Vectra Construct, Vectra Imobiliare, Vectra Betoane şi Agregate şi City Invest, ai căror administratori erau Gabriel Moise şi Adrian Roşu. În 2005, Grupul Vectra începe construcţia unui cartier rezidenţial în zona Energia-Baba Novac din oraşul Constanţa. Oferta dezvoltatorului imobiliar a încântat peste 300 de familii, care au plătit, în avans, sume cuprinse între 30.000 şi 50.000 pentru un viitor apartament. „După trei ani, în 2008, în locul în care ar fi trebuit să fie blocurile cu apartamentele noastre, erau doar nişte gropi, iar firmele din Grupul Vectra intrau, una după alta, în insolvenţă”, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Păgubiţilor Vectra (APV) Constanţa, Marian Gligorie. Aşa se face că, deşi apartamentele trebuiau finalizate şi predate încă din 2009, proprietarii aşteaptă şi în prezent fie să se mute în noile case, fie să-şi primească banii înapoi. Decişi să-şi recupereze investiţia făcută în viitorul lor, păgubiţii Vectra au dat în judecată societatea, suma totală cu care au fost escrocaţi oamenii ridicându-se la patru milioane de euro.

PROTEST ÎN FAŢA PREFECTURII Pentru a atrage atenţia asupra situaţiei în care se află, membrii APV au ieşit, ieri, în stradă, şi au protestat în faţa Prefecturii Constanţa, cerând justiţiei să aplice prevederile legale în vigoare. „Cu banii strânşi de la noi, administratorii Grupului Vectra au început o nouă construcţie, în Mamaia, Vila Saraesa, a cărei valoare este de 1.200.000 de euro. Noi cerem ca respectivul imobil să ne fie concesionat”, a mai declarat vicepreşedintele APV. El a explicat că, după cesionarea dreptului asupra imobilului aflat încă în construcţie, păgubiţii vor putea negocia cu proprietarul imobilului sau cu un alt investitor cumpărarea acestor drepturi, în acest mod urmând să-şi recupereze o parte din banii daţi pe locuinţe.

PROTESTATARII AU PURTAT PANCARTE PE CARE SCRIA „VECTRA, UNDE-I CASA MEA?”, „NU CEREM SALARII, ŞOMAJ, AJUTOARE, LOCURI DE MUNCĂ. CEREM SĂ SE APLICE LEGILE”, „VECTRA = ŢEAPĂ IMOBILIARĂ” ŞI „VREM CE-AM PLĂTIT = CASELE”

„Am plătit 50.000 de euro, acum trei ani, pentru un apartament. Acum stau în chirie, am un copil mic de care trebuie să mă îngrijesc, şi plătesc şi rată la bancă pentru o groapă, pentru că ăsta este stadiul lucrărilor la blocul unde trebuia să am apartamentul. Vom lupta în continuare, nu-i vom lăsa să-şi bată joc de munca noastră, de viitorul nostru”, a spus unul dintre păgubiţii prezenţi, ieri, la protest, Liliana Iosif. Vicepreşedintele APV a declarat că vor continua să protesteze şi în perioada următoare.

Taguri articol


12