Zeci de mii de tone de carne de porc, la export?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de mii de tone de carne de porc, la export?

Social 29 Decembrie 2011 / 00:00 406 accesări

Ca urmare a autorizării României să comercializeze şi să exporte carne de porc pe piaţa intracomunitară şi în ţările terţe, potrivit ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, în 2012, potenţialul exportului de carne de porc este de cel puţin 20.000 de tone de carcasă, putând creşte la o sută de mii de tone în următorii ani. Decizia de autorizare a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului permanent pentru lanţul alimentar şi sănătatea animalelor, care s-a desfăşurat la Bruxelles, în această lună. Datele Ministerului Agriculturii arată că, în 2010, producţia de carne de porc a fost de circa 553.000 tone în viu, iar în primele zece luni ale lui 2011, datele operative indică o producţie de aproximativ 365.000 tone în viu. În ceea ce priveşte importul de carne de porc în România, acesta a fost în 2010 de circa 200.000 tone carne de porc, iar în primele opt luni ale anului în curs, cantitatea importată a fost de 106.000 tone carne de porc. Carnea de porc din România a fost interzisă la export în UE în 2003, deoarece autorităţile foloseau vaccinarea animalelor pentru pesta porcină.



12