Zeci de pachete cu cocaină au fost aduse de valuri la mal, pe plajele litoralului românesc, din Năvodari până la Mangalia, până în prezent fiind vorba despre o cantitate ce depăşeşte o sută de kilograme, arate surse din rândul anchetatorilor.
Potrivit unor surse judiciare, pachetele au fost găsite începând de vineri, pe diferite plaje de pe litoralul românesc, de oameni, aceştia alertând autorităţile.
Deocamdată nu a fost făcută o centralizare a pachetelor, dar primele informaţii arată că ar fi vorba despre peste 100 de pachete, care ar conţine, fiecare, până la un kilogram de cocaină.
Poliţiştii constănţeni avertizează oamenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, deoarece acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare, peste 90%, ce pot pune în pericol viaţa.
"ATENŢIE! Conţinut periculos! Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!", se arată într-o informare a Poliţiei Constanţa.
Poliţiştii mai anunţă că, în momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT.
Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piaţă de 300 de milioane de euro.
Anchetatorii au fost sesizaţi după ce, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%.
Apoi ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe. Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunţa atunci procurorul-şef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piaţa drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanţe.
Drogurile proveneau din America de Sud şi au fost transportate în România pe cale maritimă.
Vezi video aici: