Zeci de persoane au protestat în fața Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de persoane au protestat în fața Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov

10 Februarie 2016 / 16:54 572 accesări

Câteva zeci de persoane autorizate din domeniul cadastrului şi topografiei, precum şi experţi judiciari, au protestat, miercuri, în faţa Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Braşov, cerând anularea unui ordin al ANPC privind prima înscriere în cadastru.

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, miercuri la prânz, în faţa OCPI Braşov, pentru a cere anularea Ordinului 1340/2015 care ar încălca Legea 7/96 şi care ar conţine articole contradictorii caare duc la imposibilitatea efectuării unor tipuri de lucrări.

Protestatarii au venit cu mai multe pancarte şi bannere pe care au scris mesaje către reprezentanţii OCPI: "Anulaţi Ordinul 1340/2015. Este ilegal şi încalcă dreptul la muncă!" , "Vrem tranzacţii şi cărţi funciare legale!", "Stop abuzurilor!" sau "Vrem respect!".

"Ordinul 1340/2015 are articole contradictorii pentru întocmirea documentaţiilor. Dacă aplicăm un articol, în încălcăm pe celălalt şi astfel încălcăm inclusiv Legea cadastrului.

Nu putem să lucrăm legal de peste o lună de când a intrat în vigoare acest ordin, iar noi nu am depus documentaţii pentru imobile deschise în vechile Cărţi Funciare", a spus Radu Daniel Precup, unul dintre protestatari.

El a precizat că prin acest Ordin, intrat în vigoare în ianuarie 2016, în primul rând are de suferit cetăţeanul căruia topograful nu îi poate face documentaţia pentru imobilele înscrise în vechile Cărţi Funciare, pentru că ar încălca Legea 7/1996.

"Apoi are de suferit statul român deoarece nu se impozitează corect, normal impozitarea trebuie să fie ca rezultat al lucrărilor din cadastru. Băncile ajung să deacredite pe imobilecare nu sunt măsurate, iar noi persoanele fizice autorizate nu putem lucra pentru că nu putem încălca legea. De o lună efectiv stăm pe loc“, a mai spus el.

De asemenea, un alt topograf venit la protest, Dumitru Constantin, a spus că "90% din activităţile din domeniul cadastrului sunt încheiate cu respingeri şi referate de completare, iar acest lucru înseamnă decalarea termenelor de punere în aplicare a lucrărilor şi, implicit, decalarea investiţiilor pe care un cetăţean vrea să le realizeze".

El a spus că va lua legătura şi cu colegii din alte judeţe, iar dacă nu le vor fi ascultate nemulţumirile vor organiza un protest la ANPC Bucureşti.

Acţiunea de la Braşov este primul protest al topografilor din ţară.

În judeţul Braşov sunt în jur de 230 de topografi.

Taguri articol


12