Zi-mi unde lucrezi și-ți zic dacă #reziști

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Conjurația nebunilor

Zi-mi unde lucrezi și-ți zic dacă #reziști

Economie 23 August 2018 / 16:10 983 accesări

AmCham: „Dreptul la libera exprimare este câștigat și, într-un stat european, membru NATO, ar trebui garantat prin lege, nu blamat sau reprimat“

AmCham: „Dreptul la libera exprimare este câștigat și, într-un stat european, membru NATO, ar trebui garantat prin lege, nu blamat sau reprimat“

Mediul de afaceri respinge categoric acuzațiile premierului Liviu Dragnea, care a spus că multinaționalele finanțează acțiunile anti-PSD

Mediul de afaceri respinge categoric acuzațiile premierului Liviu Dragnea, care a spus că multinaționalele finanțează acțiunile anti-PSD

PRO... Membrii Camerei de Comerţ Româno-Americane (AmCham) taxează dur declaraţiile şi acţiunile decidenţilor români şi ale celor aflaţi în funcţii publice care pun într-o lumină negativă companiile multinaţionale şi angajaţii acestora - „Respingem acuzaţiile tendenţioase lansate în spaţiul public la adresa companiilor multinaţionale şi a angajaţilor acestora. Facem apel la responsabilitate deopotrivă în declaraţii şi acţiuni, din partea decidenţilor şi a celor aflaţi în funcţii publice, şi la încetarea discriminării românilor în funcţie de angajator. Considerăm că astfel de speculaţii creează un precedent periculos pentru democraţia românească, cu accente de intimidare a mişcării civice şi a sectorului privat, cu implicaţii negative la nivelul mediului de afaceri şi al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de anul viitor“. Potrivit sursei citate, astfel de practici erodează încrederea în climatul investiţional şi alimentează fenomenul de emigrare, deja resimţit puternic de piaţa muncii, mutând în acelaşi timp atenţia publică de la priorităţile şi vulnerabilităţile prezente şi viitoare ale țării - „AmCham România semnalează, de asemenea, pericolul unor potenţiale abuzuri de putere în relaţia stat-contribuabili, care pot rezulta dintr-o astfel de poziţionare a decidenţilor. Reafirmăm că dreptul la libera exprimare a cetăţenilor este unul câştigat cu mare preţ de generaţiile anterioare şi care, într-un stat european, membru al NATO, ar trebui garantat prin lege şi respectat de autorităţi, în niciun caz blamat sau reprimat“.

...ȘI CONTRA Reacția vine după ce, marți seară, premierul Liviu Dragnea a declarat, la Antena 3, că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România. Întrebat cum procedează pentru a-l demoniza, Dragnea a răspuns - „Finanţează mișcarea #rezist, îndeamnă propriii angajaţi să meargă la proteste, ori le dau liber în ziua aia, ori le dau de înţeles că ar fi bine să fie în stradă. Acum e mai slab, a fost foarte tare. S-au mai potolit“. Totodată, premierul a susţinut că unele companii au interese economice care se lovesc de cele ale statului român - „Nu voi înceta această luptă cât o să fiu în această poziţie şi cât o să fiu viu şi liber, şi anume ca românii să fie beneficiarii principali, finali, ai bogăţiilor pe care le are această ţară. Ăsta e naţionalism? Nu. Românism? Poate. Dar eu cred că este o chestiune fundamentală“. El a mai precizat că au început investigaţii care vizează anumite companii - „Se pare că şi instituţiile statului român au început să prindă cât de cât curaj. Mai sunt funcţionari care trag frâna, din diverse motive, ori sunt acoperiţi, ori au alte interese, ori le este frică. De aceea lucrurile nu merg prea repede“.



12