Zona ta este liberă de corupție? La Constanța sunt doar 70!?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mișcare de rezistență cetățenească

Zona ta este liberă de corupție? La Constanța sunt doar 70!?

Social 24 Iulie 2018 / 15:10 1563 accesări

Peste 1000 de cetățeni și-au declarat spațiile private „Zone libere de corupție“ și vor arbora steagul galben al campaniei Declic la locuințele sau firmele lor. Este vorba despre cea mai mare mișcare de rezistență cetățenească – Zonele Libere de Corupție.

„Împreună cu mii de cetățeni autoproclamăm spațiile libertății, ale respectului unuia față de celălalt, ale democrației și luptei împotriva corupției“, spun organizatorii campaniei.

În doar trei zile de la lansarea campaniei Declic, 1000 de persoane și 80 de firme s-au înscris și susțin lupta împotriva corupției și a corupților. Cei care vor să se alăture se pot înscrie aici: http://zonaliberadecoruptie.declic.ro/. Oricine își poate declara apartamentul, biroul, firma și chiar masa de la terasa unde iese cu prietenii Zonă Liberă de Corupție.

Prima Zonă Liberă de Corupție a fost declarată la Sibiu, de către grupul „Vă vedem“. Cei mai mulți cetățeni care au declarat Zone Libere de Corupție până acum sunt din București - 300, urmați de Cluj - 100, Sibiu -100 și Constanța - 70. Nici românii din diaspora nu au rămas indiferenți. Românii din Spania, Italia, Portugalia, Austria, Germania, Danemarca, Anglia, SUA, Norvegia, Canada și Cehia cer o țară în care corupții să fie pedepsiți, iar legile să fie corecte. „Vom rămâne vigilenți și implicați. Împreună, peste tot în România! Știm că implicarea și vigilența noastră dau roade. Dacă nici tu nu vrei să trăiești în Penalistan, un viitor al distopiei, unde corupția, șpaga și abuzul sunt la ordinea zilei, atunci implică-te! Acesta este mesajul nostru pentru toți românii. Nu trebuie să plecăm din țară, ci să trăim într-o tară așa cum ne dorim“, a declarat Olga Popescu, organiser campanii Declic.

Ce este Declic

Declic le trimite celor care se înscriu în campanie un kit de activist, care include materialele pentru Zona Liberă de Corupție, precum și documente explicative despre Codurile Penale și modificările aduse acestora.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. Comunitatea a ajuns la mărimea unuia din orașele mari din România.



12